Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Webmasterka oraz programowanie
Shocked 
Możesz zrobić żeby sprawdzał adres IP ( nawet przy ruchomych działa ) Mianowicie będziesz znał położenie stacji bazowej z której korzysta gość. Sprawdzasz i wiesz. ( Facebóg ma taki sam/podobny system)
Reply
Odświeżam Smile
Reply
Na boo.pl nic nie chce mi chodzić php, a na cba.pl nie do końca. graninon.cba.pl graninon.boo.pl Zobaczcie chociaż tę walkę. To jest taki sam skrypt. A przy logowaniu na cba.pl zatrzymuje się ten skrypt. Angry Może ktoś wie co zrobić?
Reply
Mnie na cba zawsze wszystko działało, więc masz zły skrypt.
Reply
Taki o prosty mam.

Quote:<?php

session_start();

include 'config.php';

$_POST['nick'] = $nick;
$_POST['haslo'] = $haslo;

if (isset($_POST['nick']) && isset($_POST['haslo']) )
{
if(!empty($_POST['nick']) && !empty($_POST['haslo']))
{
$nick = mysql_real_escape_string(trim($_POST['nick']));
$haslo = sha1(md5(mysql_real_escape_string(trim($_POST['haslo']))));
if ($nick && $haslo)
{
$zapytanie = "SELECT 'nick_id' FROM `user` WHERE `nick` = '$nick' && `haslo` = '$haslo'";
$temp = mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error());
$ile = mysql_num_rows($temp);
$temp = mysql_fetch_array($temp);
$id = $temp['nick_id'];
if ($ile==1)
{
$_SESSION['nick_ID'] = $nick_ID;
$_SESSION['nick'] = $nick;
header('Location: graninon.cba.pl');
exit;
}
else
echo'Podano nieprawidłowe dane. Kliknij wstecz.';
}
}
else
echo'Nie wypełniono wszystkich pól. Kliknij wstecz.';
}

?>


Mam nadzieję, że poprawisz błąd, bo go nie ma. Cool
Reply
Nie pisze się
(2011-06-08, 21:05:32)bale Wrote: Taki o prosty mam.

Quote:


Mam nadzieję, że poprawisz błąd, bo go nie ma. Cool

tylko
(2011-06-08, 21:05:32)bale Wrote: Taki o prosty mam.

Quote:


Mam nadzieję, że poprawisz błąd, bo go nie ma. Cool


I zamień jeszcze
$zapytanie = "SELECT 'nick_id' FROM `user` WHERE `nick` = '$nick' && `haslo` = '$haslo'";
na
$zapytanie = "SELECT * FROM `user` WHERE `nick` = '$nick' && `haslo` = '$haslo'";
Reply
Działa. Zmieniałem wcześniej i chyba zmieniłem kolejność. Tongue Ale teraz chcę, żeby mi sesje odebrało jako istniejące. Jak chyba patrzałeś błędów w logowaniu już nie ma, tylko ta kolejność była zła. Może też przy tym pomożesz?

(2011-06-08, 21:54:38)kanus Wrote: Nie pisze się
(2011-06-08, 21:05:32)bale Wrote: Taki o prosty mam.

Quote:


Mam nadzieję, że poprawisz błąd, bo go nie ma. Cool

tylko
(2011-06-08, 21:05:32)bale Wrote: Taki o prosty mam.

Quote:


Mam nadzieję, że poprawisz błąd, bo go nie ma. Cool


I zamień jeszcze
$zapytanie = "SELECT 'nick_id' FROM `user` WHERE `nick` = '$nick' && `haslo` = '$haslo'";
na
$zapytanie = "SELECT * FROM `user` WHERE `nick` = '$nick' && `haslo` = '$haslo'";
Reply
include musisz dać w nawias:
include'config.php'; ----> include('config.php');
Reply
Mógłby ktoś mnie nauczyć podstaw języka Programowania ? Proszę ja zawsze chciałem zrobić własną stronę!
Reply
Yyy.. Poradniki są w necie, google nie gryzie to jest pierwsze. Drugie to to, że są różne języki programowania. A po trzecie nie tak szybko się uczy jakiegokolwiek języka..
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)