Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Webmasterka oraz programowanie
Pewne, i przy tym o jakieś 10-20 razy droższe.
Reply
Atkanus Też nie zadziała tylko to zadziała u niego:

Quote:
<form action="oblicz.php" method=post>

<center><h1>Kalkulator</h1></center> <br>

<h4>Wprowadz pierwsza z liczb na której chcesz wykonac działanie: </h4>

<input type"text" name="pierwsza" size=10 maxlength="10"> <br>

<h4>Wprowadz druga z liczb na której chcesz wykonac działanie: </h4>

<input type"text" name="druga" size=10 maxlength="10"> <br><br>

<b>Jakie działanie chcesz przeprowadzic ?</b> <br>
<br>
<select name="dzialanie">
<option value="a">dodawanie
<option value="b">odejmowanie
<option value="c">mnożenie
<option value="d">dzielenie
</select>

<input type="submit" value="oblicz"> <input type="reset" value="wyczysc wszystkie pola">
</form>

<?php
$pierwsza = $_POST['pierwsza'];
$druga = $_POST['druga'];
$dzialanie = $_POST['dzialanie'];
echo ('<br>');
if(isset($pierwsza) && isset($druga)){
if($dzialanie=="a")
{
$result=$pierwsza+$druga;
}
if($dzialanie=="b")
{
$result=$pierwsza-$druga;
}
if($dzialanie=="c")
{
$result=$pierwsza*$druga;
}
if($dzialanie=="d")
{
$result=$pierwsza/$druga;
}
echo "Wynik działania to: ".$result;
}
?>


Niemilusia:
Nie chce kanusowi ukradać pracy, ale możesz skorzystać z tego: http://www.prestashop.com/
Reply
Jak zapisać np. siłę w bazie danych? Użyć TYINCT czy INT i jak dalej zrobić w bazie danych? Tylko się pytam o bazę danych, bo resztę umię i mógłby mi ktoś jeszcze podać dobry kurs na to?
Reply
Zadziała, tu jest wykonany kod, który wkleiłem:
takeagift.y0.pl/test.php

bale:
webmade.org/kursy-online/kurs-mysql.php
Reply
mi nie działa na localhostscie
Reply
Skąd mamy wiedzieć, dlaczego? Może byś napisał, co się dzieje...
Reply
Taki ciekawy błąd dotyczący else

Przykład:
Quote:<?php

session_start(); //Mam tylko tu zapomniałem dodać.

include'config.php';

{
echo'Jestes zalogowany.';
}
else
{
echo'Nie jestes zalogowany';
}
?>


I taki błąd:
Quote:Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /home/graninon/domains/graninon.2ap.pl/public_html/index.php on line 21

Czyli błąd z else. W pliku config.php oczywiście mam sesje i połączenie z bazą danych i on config.php działa dobrze. To chyba powinno działać. No to do rzeczy.

Jaki mam błąd składni?
Reply
a gdzie if? Dodgy
Reply
Dopiero teraz mam sesje w config.php, bo tak to w plikach pisałem, ale za dużo tego było, więc dałem to do jednego pliku. Teraz nie wiem jak mam ten if zapisać. Na include?
Reply
Musisz dać if'a... A poza tym lepiej stosować require zamiast includa, bo jest bezpieczniejsze...
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)