Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Webmasterka oraz programowanie
A kto powiedział że on ten szyfr chce do czegoś wykorzystywać?
Reply
Jest zrobiony... dla zabawy. ( Ogólnie założyłem się z kolegą... Ale to wątek poboczny)
Reply
Thumbs Down 
bardzo dobrze pisz i programuj ucz się, a w przyszłości będziesz pisał fajne rzeczy, bo najlepiej zaczynać od banałów (oj ile ja napisałem takich nieprzydatnych rzeczyTongue)

Arthes:
w bazie danych? hasła? poczytaj o hashowaniu, bo to się robi z hasłami... powiem to tak... po co hasło ma być tajne, jeśli może je admin odkodować i sprzedać komuś? nie da się odkodować hasła! hasła są hashowane (mam nadzieje, że dobrze to pisze) i to jest operacja jednostronna, jeśli teraz user się loguje, to poprostu hashujesz raz jeszcze i sprawdzasz, czy wyszło ci to samo NIGDY nie odszyfrowuje się hasła bo to stwarza ryzyko wycieku danych (wyobrażasz sobie mieć możliwość rozkodowania hasła do konta bankowego?)
a szyfr? kolega nauczył się operacji na charach, przynajmiej tyleWink

huh się rozpisałemWink

aha! po to są szyfry żeby (bez klucza) nie dało się rozkodowaćTongue szyfr nie nadaje się właśnie dlatego, że da się go rozszyfrować stosunkowo łatwoTongue

naprawde polecam poczytać troche o szyfrowaniu i kryptografii
Reply
Co ty myślisz, że ja nie wiem o takich rzeczach? Exclamation
Reply
Widząc co pisałeś można mieć wątpliwości...
Patrolowaty:
Chary to tam były tylko na początku. Większość idzie na tablicach string Wink wygodniej jest.
Reply
Zna ktoś jakąś prostą bibliotekę 3D, lub prosty silnik gry pod C++/Pythona? Zależy mi na kilku funkcjach:
-wczytywanie obiektów,
-proste teksturowanie,
-obsługa dźwięków,
-obsługa eventów,
-GUI (opcjonalnie),
-prosta i przejrzysta dokumentacja Smile
Reply
interpretuje to co widzeTongue

a co do biblioteki, co pod directx i pod c# jest openGL, jest dość proste i powszechne... nigdy nie bawiłem się w pythonie, i nie przypominam sobie żadnej biblioteki... a jesli chodzi o 3 ostatnie punkty, to java je spełniaTongue

a wracając do c# którym bawiłęm się tylko jeden semestr... to z tego co pamiętam jeśli masz dobre środowisko to gui da się wyklikać (ale osobiście nie trawie visuala i ogólnie ms jest dla mnie złyTongue)
Reply
Chciałbym wam przedstawić dwa proste skrypty napisane przeze mnie. Pierwszy służy do sprawdzenia do jakiej sieci należy numer telefony komórkowego, a drugi do sprawdzenia do jakiego banku należy numer konta bankowego.

kliker.ugu.pl/telefony.php
kliker.ugu.pl/banki.php
Reply
kanus:
co do telefonu, to tak -_-
Reply
?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)